Wie zijn wij?
Een dierbare vriendschap & een restaurant in Corona-tijd.
Twee Italiaanse vrienden met een totaal andere achtergrond die elkaar in Luxemburg leerden kennen. Giuseppe, die uit de financiële wereld komt en Patrizio, opgegroeid in het horeca-vak, gooiden samen het roer om om een stukje Italië naar Nederland te brengen met restaurant Belcapo in Helmond.
Belcapo haalde al in haar eerste jaar een vermelding bij magazine Delicious bij de ’10 beste Italiaanse restaurants van Nederland’, is al meerdere jaren op een rij Insider bij TheFork en je vindt er menig Italiaan uit de wijde omtrek.
Tijdens de Corona-crisis moesten alle zeilen worden bijgezet, maar is de nostalgie voor de pure smaak van Italië, de liefde voor ongedwongen gezelligheid en hun passie voor echt lekker en authentiek Italiaans eten er zeker niet minder om geworden. Naast Belcapo werd de basis gelegd voor What a Pasta.
Met What a Pasta hopen zij in heel Nederland harten te kunnen veroveren met de pure smaak en het gemak van vriesverse authentieke, ambachtelijke pasta-gerechten van de Chef voor thuis. Voor vele avonden Italiaanse gezelligheid; culinair genot & tijd voor elkaar.
Wie zijn wij?
Een dierbare vriendschap & een restaurant in Corona-tijd.
Twee Italiaanse vrienden met een totaal andere achtergrond die elkaar in Luxemburg leerden kennen. Giuseppe, die uit de financiële wereld komt en Patrizio, opgegroeid in het horeca-vak, gooiden samen het roer om om een stukje Italië naar Nederland te brengen met restaurant Belcapo in Helmond.
Belcapo haalde al in haar eerste jaar een vermelding bij magazine Delicious bij de ’10 beste Italiaanse restaurants van Nederland’, is al meerdere jaren op een rij Insider bij TheFork en je vindt er menig Italiaan uit de wijde omtrek.
Tijdens de Corona-crisis moesten alle zeilen worden bijgezet, maar is de nostalgie voor de pure smaak van Italië, de liefde voor ongedwongen gezelligheid en hun passie voor echt lekker en authentiek Italiaans eten er zeker niet minder om geworden. Naast Belcapo werd de basis gelegd voor ‘What a Pasta‘.
Met ‘What a Pasta’ hopen zij in heel Nederland harten te kunnen veroveren met de pure smaak en het gemak van vriesverse authentieke, ambachtelijke pasta-gerechten van de Chef voor thuis. Voor vele avonden Italiaanse gezelligheid; culinair genot & tijd voor elkaar.
Waarom ‘What a Pasta‘
Wij zijn op een missie om je de smaak & ongedwongenheid van Italië te laten herontdekken.
Je kent de smaak van Italië en hebt een verwende tong. Meestal sta je zelf graag in de keuken, want het liefst eet je bewust en gezond.
Maar ondertussen wil je ook tijd hebben voor je vrienden, je familie, je grote liefde, je activiteiten, je werk…
Dan is ‘What a Pasta’ je beste vriend. Heerlijke, vers bereide pastagerechten met de lekkerste, pure ingrediënten die je altijd bij de hand hebt voor als zelf even geen tijd hebt om in de keuken te staan.
Zonder kunstmatige smaakmakers of conserveermiddelen, worden onze pasta’s direct na bereiding door de Chef met een koude schok ingevroren. Zo blijven alle smaken en de celstructuur perfect bewaard voor de ultieme smaakbeleving.
Zet in slechts 5 minuten een exquise gerecht op tafel. Samen genieten was nog nooit zo relaxed.
Waarom What a Pasta
Wij zijn op een missie om je de smaak & ongedwongenheid van Italië te laten herontdekken.
Je kent de smaak van Italië en hebt een verwende tong. Meestal sta je zelf graag in de keuken, want het liefst eet je bewust en gezond.
Maar ondertussen wil je ook tijd hebben voor je vrienden, je familie, je grote liefde, je activiteiten, je werk…
Dan is What a Pasta je beste vriend. Heerlijke, vers bereide pastagerechten met de lekkerste, pure ingrediënten die je altijd bij de hand hebt voor als zelf even geen tijd hebt om in de keuken te staan
Zonder kunstmatige smaakmakers of conserveermiddelen, worden onze pasta’s direct na bereiding door de Chef met een koude schok ingevroren. Zo blijven alle smaken en de celstructuur perfect bewaard voor de ultieme smaakbeleving.
Zet in slechts 5 minuten een exquise gerecht op tafel. Samen genieten was nog nooit zo relaxed.
Pasta zoals vroeger
Er is pasta en pasta, ook al heb je het soms niet eens in de gaten.
Voor de productie van onze verse pasta gebruiken wij uitsluitend harde tarwe van oer-kwaliteit, die onder de Zuid-Italiaanse zon is gerijpt.
Niet voor niets wordt in deze regio al eeuwenlang harde tarwe geteeld. Door het klimaat bevat deze tarwe van nature namelijk geen mycotoxines en heeft het meel geen chemische bewerkingsprocessen nodig om bruikbaar te zijn.
Kwaliteit waar je dus met een gerust hart van kunt genieten. En dat proef je!
Verse ingrediënten voor authentieke smaken
Wij zijn geïnspireerd door onze Italiaanse Nonna’s die al generaties lang de lekkerste gerechten maken met alleen lokale, vers geoogste grondstoffen, ambachtelijke producten en de ingrediënten die zij tot hun beschikking hadden, en die typerend zijn voor de streek waar zij woonden.
Het goede van de authentieke Italiaanse keuken, is haar eenvoud. Veel gerechten worden gemaakt met weinig ingrediënten, zoals groenten, zelfgemaakte specerijen en verse kruiden.
Het is niet de hoeveelheid ingrediënten, maar de uitzonderlijke kwaliteit van de ingrediënten en de bereidingswijze die onze pastarecepten die authentieke smaak geven.
Culinaire reis
Met ‘What a Pasta’ beleef je een prachtige reis in de typische keuken van het mooie Italië. Maak kennis met de verschillende regionale tradities, gerechten en recepten en waan je even aan de Siciliaanse kust, in het historische Bologne of op het Toscaanse platteland.
Geniet van traditionele combinaties van ingrediënten die gebruikt worden in de verschillende regionale keukens; van de klassieke verse Pappardelle Bolognese tot Spaghetti ai frutti di mare, de beroemde Carbonara of Porcini en truffel en andere schatten van ons rijke regionale erfgoed.
Culinaire reis
Met ‘What a Pasta’ beleef je een prachtige reis in de typische keuken van het mooie Italië. Maak kennis met de verschillende regionale tradities, gerechten en recepten en waan je even aan de Siciliaanse kust, in het historische Bologne of op het Toscaanse platteland.
Geniet van traditionele combinaties van ingrediënten die gebruikt worden in de verschillende regionale keukens; van de klassieke verse Pappardelle Bolognese tot Spaghetti ai frutti di mare, de beroemde Carbonara of Porcini en truffel en andere schatten van ons rijke regionale erfgoed.